mandag den 20. februar 2012

Asian Wok Amok - Step by step

Jeg har fundet den perfekte asiatiske sauce!

Og den skal selvfølgelig laves i forbindelse med en asiatisk ret der indeholder:

wokmix grøntsager eller
Peberfrugter
lørg
forårsløg
2 dl. hønseboullion
Soya sauce
peber
hvidløg
olie
500g kyllingebryst
brun farin
brun rørsukker

Lav en marinade af 3 spsk soya, 1 spsk brun farin, 1 spsk olivenolie, 1 fed presset hviløg og lidt peber. Skær kødet i tynde strimler og lad det ligge i marianaden mens du snitter grøntsagerne.
Derefter svitses 1 fed presset hvidløg i olie sammen med løg og forårsløg.


Efter et par minutter hældes resten af grøntsagerne/wokmixen  i


Når de er blevet stegt i ca ti min. tages grøntsagerne af varmen og hældes i en skål.
Derefter svitses kødet i marianaden.


Mens kødet steger laves en sauce af 2 dl. hønseboullion, 1 spsk rørsukker og 2 spsk soya der alt sammen blandes til en mørk væske.


Grøntsagerne hældes tilbage i wok'en til kødet

Saucen hældes i og retten står og simre i ca. 15min indtil saucens konsistens er lidt tykkere. Ønskes en lidt tykkere sauce puttes 2 tsk kartoffelmel i sauceblandingen.



aaaah det smager meget meget orientalsk. Super lækkert!

Velbekomme

-----------------

Tonight I made this brilliant asian dish. The recipe is very simple. You marinade the chicken with soy, oil, and garlic and fry it along with vegetables. Then you make a sauce from 1 1/2 cup of chicken soup, 2 spoons of soy, 1 teaspoon flour, and 1 spoon brown sugar. Poor in the sauce and make it all cook for 15-20 minutes until the sauce is thick.

It tastes like real asian food because of the sauce, and I'm gonna use this trick for a lot of my asian dishes, yay!

Enjoy!

1 kommentar: